OSTRÁ GRILOVANÁ KŘIDÉLKA

Křidélka jsou u nás v létě téměř obden, když je tedy zvládnu naložit. Ne, obden nejsou, ale dost často ano, neboť jsou téměř bez práce a kuchyň zůstane čistá!


Ingredience:
1 kg kuřecích křídel

Marináda:
100 ml sezamového oleje
2 lžíce tmavé sojové omáčky
4 lžíce Mirin
3 lžíce medu
4 cm nastrouhaného zázvoru
3 lžíce chilli česnekové pasty
sůl, pepř

opražená sezamová semínka
pokrájená jarní cibulka
mix feferonek

Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a jednu třetinu svařte a podávejte jako dip ke křídlům.




Křídla v kloubu rozdělte a naložte do marinády alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc. Na rozpálený gril vložte křídla a grilujte z každé strany 2 minuty a poté dogrilujte v nejchladnější části grilu. Mezitím, co se křídla budou dodělávat, vložte feferonky na gril a ogrilujte z každé strany. Podávejte posypané sezamem a jarní cibulkou.

2 komentáře: