TIRAMISU


Provařený dezert z Prostřena, řeknete si… ale když ho prostě uděláte pořádně a vykašlete se na pomazánkové máslo a jiné náhražky, všichni na Prostřeno zapomenou, jen Vám se slastí v očích oznámí: Bože, to tiramisu je tak neskutečně dobrý! A tak to má být. 

Ingredience:
500 g mascarpone 
100 ml smetany na šlehání
4 vejce
100 g cukru
2 silná espressa
2 lžíce amaretta
cukrářské piškoty
kvalitní kakao na posypání


Vyšlehejte bílky s třetinou cukru do tuhé pěny. V druhé míse vyšlehejte také žloutky s další třetinou cukru. Do nich pak jemně vmíchejte mascarpone smíchané s ušlehanou smetanou, přidejte vyšlehané bílky a vše opatrně promíchejte, aby se směs spojila. Do espressa přidejte amaretto a zbývající cukr a jemně na jedno rychlé smočení vložte piškot a pokračujte, než se Vám zaplní dno formy (20 x 30). Také můžete použít skleničky, velmi efektní jsou i obyčejné zavařovačky. Na piškoty poklaďte polovinu směsi, uhlaďte a pokračujte vrstvou namočených piškotů, které zalijete zbytkem směsi. Dejte vychladit minimálně na dvě hodiny a před podáváním posypte kakaem.

6 komentářů:

  1. Dobry den, muzu se prosim zeptat, jakym fotite fotakem? Dekuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zrcadlovka canon 1000d, dcera ji ma uz sto let nejmin, hezky foti, co ? :) hezky vecer

      Vymazat
  2. Vypadá to božsky! My doma děláme tiramisu se skořicí a to je prostě třešnička na dortu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Delam ho kvuli manzelovi a mladsi dceri, ty jedine kakao.... :). Diky a hezky vecer,p.

      Vymazat
  3. Sbíhají se mi na něj sliny. :( Vypadá krásně.. :) Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat