Když crumble vidíte mezi několika jinými zákusky, přehlédnete ho s myšlenkou: chudý příbuzný. Jenže jak to tak v životě i v kuchyni bývá, ty nejlepší věci nejsou ty, které jsou na první pohled vyzývavé. Nejlepší jsou ty skromnější, ve kterých se ukrývá tajemství, pokora i hrstka obyčejnosti, kterou oceníte ve chvíli, kdy nedovolíte okázalým kouskům, aby oslepily Váš mozek. No dobře, to je trochu přehnaný, jen jsme Vám prostě chtěli říct, ať si tuhle ultra rychlovku určitě neváháte upéct, protože je naprosto báječná!
3–4 lžíce ovesných vloček
100 g mandlové mouky
3–4 lžíce hnědého cukru
100 g másla
V misce vypracujte z vloček, mandlové mouky, cukru a másla drobenkové těsto.
ovoce podle chuti
1 lžíce solamylu
hnědý cukr (množství podle druhu ovoce)
Pokrájejte ovoce, můžete smíchat i různé druhy, vmíchejte cukr a solamyl, vložte do zapékací formy a zasypejte drobenkou. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 30–40 minut.
Máš nádherné fotky, fakt krása :-) A crumble jsem nikdy nedělala, budu ho muset vyzkoušet!!! http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatmoc dekuju :).... fakt ne? je to opravdu takova petiminutovka! Dej vedet, az udelas!
VymazatPetra
Na toto množství drobenky, kolik ovoce se má cca použít? A můžu dát i mražené? Děkuji
OdpovědětVymazatKolik chcete :), čím víc, tím líp. Mám moc ráda teplé ovoce a tak s ním zrovna u crumblu nešetřím. A mražené určitě můžete!
Vymazat