Uznávám, že to není zdravá verze, ale zase je bez palmového tuku, takže palec nahoru ;)!
Ingredience:
2 kg brambor "A"
2-3 lžíce soli
slunečnicový olej
Brambory umyjte. Na mandolíně nastrouhejte na tenké plátky. Vložte do mísy s vodou, přidejte sůl, promíchejte a nechte dvě hodiny koupat. Poté sceďte a několikrát propláchněte pod tekoucí vodou do té doby, než bude téct jen čirá voda.
Smažte ve vyšších hrncích, občas promíchejte, brambory se díky ztrátě škrobu krásně oddělí na lupínky. Dejte okapat na papírovou utěrku a dosolte či okořeňte podle chuti.
Při každém vložení brambor do rozpáleného oleje to bude dost prskat, tak bacha!!!
Máte je krásné. Já někdy dělám chipsy z řepy, celeru, ale i brambor tak, že je jen omastím olivovým olejem a dám péct na plechu. Ale dělá se to dost špatně, všechny lupínky musí být stejně tlusté a musí se to dělat jen z jednoho druhu, protože některé jsou rychleji. A já mám nejraději právě tento mix třech druhů a kdybych to měla dělat všechno zvlášť, tak se zblázním :)
OdpovědětVymazatSimple living: Chia snídaně ve skle
My děláme taky tyhle zdravý, ale občas je proložím klasikou :)
VymazatMě snad ještě více, tedy určitě, chutnají upečené v troubě. Pro mě luxusní pochoutka a to to jsou jen brambory :D :)
OdpovědětVymazatJen brambory viď a jaká je to pochoutka...a o tom žádná, že z trouby jsou taky výborný :).
VymazatTéda mňam, jako ráda bych si to ochutnala, vždy jsem si chtěla udělat domácí chips, ale nikdy jsem se k tomu nedostala :) Konečně mám i recept :)
OdpovědětVymazatTak do nich! Nám ty dvě kila nestačily :)))
Vymazat