STEAK S HŘÍBKOVÝM MÁSLEM




Chystáte valentýnskou večeři při svíčkách? Prostě romantiku jak hrom? Udělejte steak! U mužského pohlaví úspěch zaručen! Manžel, jakmile jen vyndám z lednice svíčkovou(jediný kus masa, který pozná), tak celý zjihne a oči se mu rozzáří, že tak chudákovi nezářily ani na naší svatbě :). A to měly, neboť stále nevěděl, co ho se mnou čeká!

Ingredience na steak :
2 x steak z telecí svíčkové 
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
3 větvičky čerstvého tymiánu
50 g másla
2 lžíce sušených hřibů

Máslo s hříbky:
Houby namočte přes noc a druhý den uvařte do měkka. Sceďte a posekejte na drobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh folie a dejte vychladit.


Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany ho minutu a půl opečte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.

Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.

6 komentářů: