Další recept pro OK!Magazín. Vy již veškeré ingredience nyní v pohodě seženete. Já koncem února měla docela problém :).
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stonky řapíkatého celeru
3 stonky hladkolisté petžele
2-3 plátky pancetty
2 stroužky česneku
4 nové brambory
1 větší rajče
3 cukety
svazek zeleného chřestu zbavený dřevnaté části
100 g zelených mražených fazolových bobů
100 g mražených fazolových lusků
100 g mraženého hrášku
100 g těstovin
1hrst mladého hrášku
2 litry zeleninového vývaru
mořská sůl, pepř
cuketové květy
4 listy radicchio hlávkové čekanky
parmezán, bazalkové pesto
Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
V hrnci rozpalte olej, vhoďte pokrájenou cibuli, česnek a pancettu a orestujte. Přidejte nakrájený celer, brambory, rajče, petržel, zalijte vývarem a pět minut povařte. Přidejte pokrájenou cuketu, chřest bez hlaviček, fazole, fazolky, hrášek. Vše vařte na skus. Na závěr vložte do již téměř hotové polévky uvařené těstoviny, radicchio čekanku, mladý hrášek, cuketové květy zbavené pestíků a hlavičky chřestu. Dochuťte solí, pepřem, pestem a podávejte s parmezánem.
Nebijou se moc ty chutě, když je tam tolik přísad? :O
OdpovědětVymazatByla to výborná polévka. Ani jsem do ní nemusela použít svoje tolik oblíbené chilli papričky, které pomalu cpu i do sladkého :).
VymazatMůžu se zeptat, co si vy jako kuchařka myslíte o sexistických výrocích našich skvělých televizních kuchařů jako je Vaněk nebo Pohlreich, kteří opakovaně tvrdí, že ženy nemůžou být dobrými kuchaři a že v kuchyni restaurace nemají co dělat?
OdpovědětVymazatJe spoustu výborných kuchařů i kuchařek a myslím, že v kuchyni se domluví všichni navzájem, aspoň doufám. Nikdy jsem do žádné profi kuchyně ani nenahlédla :).
VymazatTak tohle vypada uzasne, hlavne je tak vyzivna, ze nepotrebujes ani hlavni chod :D
OdpovědětVymazatwww.shineoffashion.com
Je úúúžasná, Domče s Dittou jsem udělala vegan verzi a mohly se po ní utlouct :))), děkuju!!!
Vymazat