Já opravdu nevím, proč si to ovoce v tom mrazáku tak suším. Vždycky takhle v květnu zjistím, co tam toho ještě mám! A to nemám velkej mrazák, fakt ne! Jen takovej drobeček stoosmdesáticentimetrovej:). Ale zaplním ho stejně rychle, jako kdyby měl jen metr :).
Ingredience:
150 g pomletých mandlí
150 g hladké mouky
100 g povoleného másla
100 g cukru
3 lžíce kakaa
vanilková semínka
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
Kromě vejce vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vkládejte do formy a rukama vytvarujte. Dejte péct do předem vyhřáté formy na 180°C na 15 minut.
Ingredience na náplň:
500 g ricotty
250 g mascarpone
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
5 lžic mléka
vanilková semínka
ovoce podle chuti
Smíchejte ricottu, mascarpone, cukr, vanilku, mléko a postupně přidávejte po vejci a zapracujte do směsi.
Na poloupečený korpus nalijte půlku náplně, posypte ovocem a zalijte zbývající náplní.
Pečte přibližně 40 minut na 180°C. Koláč nechte vychladit a podávejte druhý den.
Pečte přibližně 40 minut na 180°C. Koláč nechte vychladit a podávejte druhý den.
mňam! hneď by som si kúsok dala :) vyzerá skvelo a verím, že rovnako aj chutí :)
OdpovědětVymazatMakeUpByVeo
Tak do něj :)!
VymazatTo vypadá nádherně! Mohu vyměnit to mascarpone a riccotu za tvaroh?
OdpovědětVymazatViz můj koment níž :D
VymazatNeměňte, vůbec nej by byl asi z mascarpone, ale co si budem před létem povídat, že jo ;). S tvarohem to není ono, zkoušela jsem. Ta ricotta je opravdu lepší, fakt :)
OdpovědětVymazatDobry den,boruvky z mrazaku davate do kolace zmrzle nebo je nechavate predem rozmrazit? Dekuji za odpoved a pekny den.Eva
OdpovědětVymazatAsi už pozdě odpovídám, že jo?! Vyndám je z mrazáku, než začnu připravovat koláč, ony trochu povolí a pak je tam nahážu :). Hezký den, P.
Vymazat