Další naše výzva česko-slovenská je? VAŘÍME ZA BABKU :). Vybrala jsem tento recept proto, neboť určitě již každý z Vás doma má rybí a sojovou omáčku, a když se to vezme kolem a kolem, tak ve finále vyhoďte batáty a uvařte si k tomu rýži! Tím ušetříte a můžete si udělat svojí vlastní zelenou pastu :).
Ingredience:
500 g hovězího mletého masa
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1/4 lžičky soli
1 vejce
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce limetky
1/2 čerstvé chilli papričky
velká hrst thajské bazalky
Nasekejte česnek, zázvor a bazalku a veškeré ingredience smíchejte dohromady a dejte odpočinout do lednice. Ze směsi tvořte válečky, propíchněte skrz naskrz špejlí a grilujte z každé strany 3-5 minut.
Na dip:
150 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce cukru
1/2 čerstvé chilli papričky
Všechny ingredience na dip svařte do zhoustnutí.
2 batáty
1 balení Enuki houby
2 lžíce olivového oleje
sůl
Batáty oloupejte, nakrájejte, promíchejte s olejem a solí a ugrilujte do změknutí. Houbičky lehce potřete olejem a dejte na chvilku na gril.
Žádné komentáře:
Okomentovat