VANILKOVÉ ROHLÍČKY



Vždycky jsem milovala klasiku, která se předává z generace na generaci. Obzvlášť, co se vánoc týče. Je na čase podělit se s Vámi o tradiční recepty na cukroví, podle kterých pekla už naše praprababička. A vězte, že pekla moc dobře. Jako první si Vám dovoluji představit Vanilkové rohlíčky. Ty budou nejlepší, když si s nimi dáte tu práci a vytvarujete je co nejmenší. Pokud nemáte  trpělivost, pusťte si k jejich přípravě nějakou pořádnou romantiku a uvidíte, že Vám to uteče. Navíc, výsledek za tu piplačku přeci stojí!


Ingredience:
250 g hladké mouky
180 g másla
120 g vlašských ořechů
60 g cukru
2 žloutky
Z ingrediencí vytvořte hladké těsto a dejte minimálně na 30 minut do chladničky, nejlépe však přes noc. Z těsta tvarujte malé rohlíčky a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 10-15 minut. Upečené rohlíčky pocukrujte moučkovým cukrem s vanilkou.
Tip: Oloupané ořechy dejte na 5 minut do trouby předpéct a posléze pomelte. Chuť ořechů tak bude intenzivnější.

4 komentáře:

  1. Krásně nafocené :) Už se těším na Vánoce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani! I já a moc, nejkrásnější období začíná...... jen trosku sněhu by to chtělo!

      Vymazat
  2. Tieto Vaše rožteky vyzerajú nádherne ;-) a určite aj chutia neskutočne.
    Prosím Vás, dávate cukor múčkovi alebo kryštálový?
    Ďakujem krásne za odpoveď.
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do těsta moučkový cukr. Peče je i Radka Třeštíková už asi čtvrtým rokem, tak je to dobrý :). Já děkuju a hezký večer, P.

      Vymazat