Beránky nepeču! Přijde mi morbidní, zakrojovat hlavičku či zadeček natož ouško. Stejnému účelu moc dobře poslouží klasická forma na bábovku, která je víc než elegantní. Inspirovala jsem se mou instagramovou kamarádkou Míšou, která upekla beránka (již byl určitě popraven :) ) podle receptu Pierra Hermé, jen jsem nahradila citrónovou kůru v těstě extraktem z levandule, protože kůra není v naší rodině dvakrát oblíbená, narozdíl od delikátní limetkové polevy. Míšo, díky za skvělý tip!
Ingredience:
170 g cukru krystal
375 g hladké mouky
190 g creme fraiche
135 g rozpuštěného másla
6 vajec
1 1/2 lžíce levandulového extraktu
3 lžíce bílého rumu
3/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně přidávejte do vaječné směsi. Nakonec po částech zapracujte zchladlé máslo.
Troubu předehřejte na 180 C a směs vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte 30 - 40 minut. Po 30 minutách kontrolujte špejlí.
Vychladlou bábovku můžete přelít limetkovou polevou (smícháte moučkový cukr s limetkovou šťávou).
Skvělé. Jarní.
OdpovědětVymazatRecept si ukládám a určitě vyzkouším.
Díky.Martina
Já taky moc děkuju, až vyzkoušíš, dej vědět :). P.
VymazatVypadá nádherně! Určitě vyzkoušíme :)
OdpovědětVymazatTak to určitě, stojí za to! A jestli Vám nevadí citrónová kůra, tak ji udělejte podle Míši. Děkuji, P.
VymazatTak to je masakr! Parádní originální recept! :) Vůbec si ale nedokážu představit chuť :D
OdpovědětVymazat:), jestli myslíš tu levanduli, je cítit jen nádech, stejně jako třeba u levandulové zmrzliny. Myslím, že za zkoušku stojí... Buď si můžeš v létě udělat levandulový extrakt sama a nebo ho prodávají v Karlíně www.mojelevandule.cz, krásný den,P.
VymazatJe nádherná! Dýchá z ní jaro!
OdpovědětVymazatNo vždyť ten tvůj beránek taky! Děkuju Míšo, Krásný den
VymazatBábovka je nádherná, ráda bych vyzkoušela i tu levandulovou polevu, ale v nabídce obchůdku jsem našla jen levandulový sirup, extrakt ne. Z čeho tu polevu prosím máte ? Děkuji, Jindra
OdpovědětVymazatTa poleva je limetková obarvená fialovým barvivem, extrakt je v těstě... tak určitě mají kuchyňskou levanduli buď si z ní udělejte extrakt, davám do vodky a nechám louhovat a nebo dejte do bábovky přímo sušené kvítky, ale bude stačit max. malá kávové lžička A děkuji moc, krásný večer, P.
VymazatJá děkuju, mě se ta poleva zdála taková hezky barevná. Jedlou levanduli mají, ten obchůdek znám. Určitě naložím. Jindra
VymazatMas krasny blog. Nahodou som ho dnes nasla a rovno som si ta ulozila. Fakt nadherne fotky
OdpovědětVymazatDěkuji moc za pochvalu, ale....fotky není moje práce, ty dělá má dcera, kterou fotografování baví, vyřídím jí to :), krásný večer, P.
Vymazat