bílý sezam
Marináda:
1 lžíce sojové omáčky
70 ml rýžového vína
1 lžíce sezamového oleje
1 nakrájená jarní cibulka
1/2 lžičky černého mletého pepře
5 cm čerstvého zázvoru
Omáčka na potření:
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce Mirin vína
1 lžíce rýžového vína nebo saké
Ingredience smíchejte dohromady.
Křídla naporcujte a zbavte třetího článku. Zázvor nakrájejte na drobno a přidejte ostatní ingredience na marinádu. Křídla vložte do marinády a nechte uležet alespoň 30 minut, nejlépe přes noc.
Na rozpálený gril vložte kuřecí křídla a grilujte z každé strany 2 až 4 minuty. Poté je přendejte do nejchladnější části grilu a grilujte dalších 10 minut. Před dopečením je potřete medovou omáčkou a na talíři posypte bílým sezamem.
Mňam tak tohle bych si hned dala, nádhera
OdpovědětVymazatTrošku jsem je opekla víc než jsem chtěla :)))
Vymazat