GRILOVANÁ KUŘECÍ KŘÍDLA SE SEZAMEM


















Nepálivá verze kuřecích křídel pro ty, kteří nemusí chilli!


1 kg kuřecích křídel
bílý sezam

Marináda:
1 lžíce sojové omáčky
70 ml rýžového vína
1 lžíce sezamového oleje
1 nakrájená jarní cibulka
1/2 lžičky černého mletého pepře
5 cm čerstvého zázvoru

Omáčka na potření:
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce Mirin vína
1 lžíce rýžového vína nebo saké
Ingredience smíchejte dohromady.

Křídla naporcujte a zbavte třetího článku. Zázvor nakrájejte na drobno a přidejte ostatní ingredience na marinádu. Křídla vložte do marinády a nechte uležet alespoň 30 minut, nejlépe přes noc.

Na rozpálený gril vložte kuřecí křídla a grilujte z každé strany 2 až 4 minuty. Poté je přendejte do nejchladnější části grilu a grilujte dalších 10 minut. Před dopečením je potřete medovou omáčkou a na talíři posypte bílým sezamem.



2 komentáře: