POMALU PEČENÁ HOVĚZÍ KÝTA NA ČERVENÉM VÍNĚ


Hovězí maso se díky pomalému pečení rozplývá na jazyku a Vy můžete na tento oběd směle pozvat i tchýni. Ostudu si určitě neuděláte, za to Vám ručím!
Ingredience:
2 kg hovězí kýty
2 lžíce sádla
2 velké cibule
2 stroužky česneku
250 ml červeného suchého vína
sůl, pepř, tymián
hovězí vývar
4 jarní mrkve


V litinovém hrnci rozpalte sádlo a osolené a opepřené maso nechte ze všech stran zatáhnout. Přidejte pokrájený česnek, cibuli a tymián, podlijte vínem a vývarem a vložte do předem vyhřáté trouby na 150°C a zvolna pečte zhruba 4 hodiny. Na závěr pečení přidejte mrkve a pečte do změknutí. Kdo chce, může zahustit oříškem másla s hladkou moukou. Podávejte s bramborovou kaší.

4 komentáře:

  1. Hovezi na cervenem vine? Tak to muzu ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že jsem zapomněla nadpis :)))). Je to delicious :). Všichni máme moc rádi!, díky, P.

      Vymazat
  2. Kolik odhadem toho vyvaru? Aby bylo maso potopene? Diky za odpoved, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stačí do půlky, a maso můžete otočit v polovině pečení. p.

      Vymazat