Ingredience:
1 kg kuřecích křídel
1/3 hrnku tmavé sojové omáčky
1/3 hrnku thajské sladké chilli omáčky
2 lžíce rýžového octa
4 lžíce medu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce chilli oleje
2 chilli papričky bird’s eye
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky koření chinese five spice
sůl
Dále potřebujete:
jarní cibulka, čerstvý koriandr
Kuřecí křídla zbavte třetího článku a ještě je v kloubu rozdělte. Suroviny na marinádu smíchejte dohromady. Polovinu marinády si dejte stranou a druhou půlkou pěkně vmasírujte do kuřecích křídel. Nechte marinovat minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Křídla grilujte přibližně 2-4 minuty z každé strany a pak je přendejte do nejchladnějsí části grilu, kde je nechte ještě dalších 10 minut dopéct.
Z druhé půlky marinády si připravte omáčku ke kuřecím křídlům. Dejte ji do menšího hrnce a vařte na mírném plameni do zhoustnutí. Podávejte teplé.
Ugrilovaná křidélka posypte jarní cibulkou a koriandrem a podávejte s omáčkou.
Vypada to moc lakave :) A koriandr je naprosto nejlepsi bylinka, ta vune je moje oblibena :)
OdpovědětVymazatLenny Mali i Danmark
Tyhle s tím chilli jsou faakt luxusní! Dík, P.
VymazatHmm jen se zakousnout, nádhera :)
OdpovědětVymazatMyslíš do toho chilli ??? :)
VymazatTak uz jsem konecne otestovala tento novy gril, co jsem si koupila - https://www.maxtechnika.cz/firehouse-zahradni-gril.html a vyzkousela tvuj recept a uzasne! Diky.
OdpovědětVymazatNo super, to mám radost!
OdpovědětVymazat