Ups, už je tu zas Silvestr. My ho doma neslavíme a ani dvakrát rádi nemáme. Ne že bych nebyla vzhůru, to jsem někdy i do tří do rána. Než skončí s petardami. Máme dva pejsky a ta koza tygrovaná má takovou depresi a tak moc se bojí, že jsem s ní vzhůru. Zato ta druhá, ta je salámistka, ta ty petardy přímo vyhledává a se zájmem je pozoruje na obloze :).
Ingredience:
1 plechovka uvařené cizrny
2 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku
limetková šťáva
1/3 lžičky římského kmínu
sůl, pepř
2 kostky ledu
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce olivového oleje
Cizrnu rozmixujte s ledem, přidejte tahini pastu, česnek, olivový olej, římský kmín, promíchejte a dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem. Česnek můžete dát pečený, nebude tak ostrý.
To vypadá dobře, poslední dobou už mi dochází inspirace na vegetariánská jídla, takže aspoň mám další bod do mého jídelníčku:)
OdpovědětVymazatPinki Claire
S tím pečeným česnek je lepší, to zkus určitě!
Vymazat`česnekem....
VymazatK Silvestru mám přesně ten samý (ne)vztah. Hummus je super, ale tady mě zaujal ten nápad s pečeným česnekem, brzo vyzkouším!
OdpovědětVymazatJá dělám na Silvestra pravidelně toto http://ustribrneropuchy.blogspot.co.uk/2015/12/jaky-je-ropusi-zaruceny-tip-na.html a je to dobrota, doporučuje 9 ropuch z 10 :-)
Přesně! Ona i chilli by tam nebyla špatná, na odkaz se určitě podívám! Krásný Nový rok přeju, P.
Vymazat