Chystáte večírek v asijském stylu? A nemusíte ani večírek. Já tyto závitky dělala na Boží hod jako předkrm manželovým rodičům a ani nepoznali, že jsou uvnitř krevety, které, jak jsem později zjistila, jedl děda poprvé v životě. Holt, jednou je něco poprvé, no.
Ingredience:
100 g rýžových tenkých nudlí
16 kusů rýžového papíru
0.5 kg uvařených krevet
2 zralá avokáda
2 střední mrkve
1/2 okurky
ledový salát
koriandr
Omáčka:
3 lžíce převařené vody
3 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce rybí omáčky
1 - 2 lžíce hnědého cukru
1 thajské chilli
jarní cibulka
bílý nebo černý sezam
Rýžové nudle přelijte vařící vodou z konvice. Zeleninu nakrájejte na julienne, ledový salát na plátky. Sceďte změklé nudle. Do hlubokého talíře nalijte vařící vodu, vezměte si rýžový papír, protáhněte ho vařící vodou, položte na prkýnko, naplňte zeleninou, krevetami a nudlemi uprostřed, přehněte papír po stranách a zarolujte.
Ingredience na omáčku smíchejte dohromady, podle chuti doslaďte, přidejte chilli, pokrájenou jarní cibulku a sezam.
Skvělé! Tak toto je pro mě jasná volba na Silvestra :)
OdpovědětVymazatSimple living blog
Zítra bude další várka na Silvestra ;)
VymazatVyborny! Na Silvestra se vsichni olizovali az za usima. ;)
OdpovědětVymazatÚžasný! Mám velkou radost! Děkuju a krásný Nový rok! P.
VymazatAle tohle jsou letní závitky. Jarní se smaží
VymazatJo, jsou, to jsem si říkala už dávno, že bych to měla opravit :D, ale zapomněla jsem na to! Díky moc,P.
Vymazat