LILKOVÉ ZÁVITKY

Tyto závitky si můžete připravit i dva dny předem a jen je návštěvě ogrilovat v troubě.

Ingredience:
4 střední lilky
250 g ricotty
150 g fety
3 stroužky česneku
granátové jablko
olivový olej
sůl


Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte “vypotit” alespoň půl hodiny. Zapněte troubu na gril, lilky osušte a potřete z každé strany olivovým olejem. Poskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby. Grilujte do mírného zhnědnutí. Na závěr grilování vhoďte na plech nevyloupaný česnek.
V misce připravte náplň. Vložte do misky fetu, rozmačkejte vidličkou, přidejte ricottu a oloupaný rozmačkaný česnek. Vše promíchejte dohromady.
Lilky nechte vychladit. Na každý lilek dejte lžičku náplně, zarolujte a uchovejte v chladu. Před podáváním na 5 minut ogrilujte. 
Podávejte s granátovým jablkem a hladkolistou petrželí.



4 komentáře:

  1. Feta a lilek, to je pro mě vražedná kombinace, oboje miluju :)

    Simple living: Můj rok 2015

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ty vypadají skvělé :) ! Moc mě zaujala kombinace lilek/granátové jablko :) !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat