Křidélka jsou u nás v létě téměř obden, když je tedy zvládnu naložit. Ne, obden nejsou, ale dost často ano, neboť jsou téměř bez práce a kuchyň zůstane čistá!
Ingredience:
1 kg kuřecích křídel
Marináda:
Marináda:
100 ml sezamového oleje
2 lžíce tmavé sojové omáčky
4 lžíce Mirin
3 lžíce medu
4 cm nastrouhaného zázvoru
3 lžíce chilli česnekové pasty
sůl, pepř
opražená sezamová semínka
pokrájená jarní cibulka
mix feferonek
Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a jednu třetinu svařte a podávejte jako dip ke křídlům.
Křídla v kloubu rozdělte a naložte do marinády alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc. Na rozpálený gril vložte křídla a grilujte z každé strany 2 minuty a poté dogrilujte v nejchladnější části grilu. Mezitím, co se křídla budou dodělávat, vložte feferonky na gril a ogrilujte z každé strany. Podávejte posypané sezamem a jarní cibulkou.
Už vymysleli ten teleport? Protože já mam hlad :D
OdpovědětVymazat:))) to já taky, jdu si dát mrkev :D
Vymazat