Taky je Vám kachna schopná proflámovat celou noc? Ta moje pokaždý! Napřed si dopřeje masáž, následuje solárko a nakonec si užije i medovou depilaci! Tak jdem na ní… na toho nočního ptáka! :)
Ingredience:
kachna
sůl, kmín
2 lžíce medu
Kachnu osolte, okmínujte a důkladně ji všude promasírujte. Vložte do pekáče, přikryjte poklicí a dejte do trouby ve 23:00 na 80 °C. Jděte spát, ona si tam mezitím pěkně zařádí. Ráno troubu ani neotevírejte, jen přidejte teplotu na 120 °C a v 11:30 už ji konečně z trouby můžete vyndat. Smíchejte 2 lžíce medu se dvěma lžícemi výpeku a kachnu všude potřete, zvyšte teplotu na 170 °C a vraťte kachnu do trouby, aby krásně chytla barvu a měla křupavou kůrku. Bez poklice dopékejte maximálně 20 minut.
Ingredience na červené zelí:
1 lžíce sádla
1 cibule
1 jablko
2 lžíce cukru
100 ml červeného vína
kysané červené zelí (nekupujte sladkokyselé)
sůl
Za stálého míchání zpěňte na sádle nakrájenou cibuli, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte nastrouhané jablko a červené zelí, podlijte vínem. Nechte podusit, osolte či doslaďte podle chuti.
500 g hrubé mouky
1 balíček sušeného droždí
1 vejce
1 lžička soli
200 ml vlažné vody
Nakrájený rohlík (den starý)
Smíchejte suché ingredience a přidejte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto (mělo by lehce lepit). Přidejte nakrájený rohlík a zapracujte do těsta. Jestli těsto lepí i nyní, přisypte mouku a opět zapracujte do těsta. Na teplém místě nechte kynout. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou 20 minut dokynout. Vložte do vařící vody a vařte 10 minut, poté knedlíky otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.
A nebo si můžete udělat karlovarský hrnkový knedlík.
Mnaaaaaaam!!
OdpovědětVymazatJe deset vecer a ja mam chut jit do lednice na lup.
Ale nic me asi moc neuspokoji,protoze Vase kachinicka vypada bezkonkurencne!!
Zkusim!!!!
Muzete mi prozradit,kde je kupujete?
S pozdravem
Ivana
U nás kachna taky došla :D. A lednice je po víkendu vymetená :))). Jezdím pro ně do Makra. Manželovi jiné, než jejich čerstvé francouzské nechutnají a kachnu dělám vlastně jen díky jeho očím :))).
VymazatHezký večer
Petra
Dekuji pekne :))))
VymazatIv
Prosimvás, kdy máte ráno? Abych věděla, kdy přidat na těch 120° :)))
OdpovědětVymazatDěkuju, Karolína
Hih, už mi psal pán na mejl kvůli tomu samému :D. Klidně v 7,00 i v 8,00, ta kachna to zvládne. Hezkou neděli, P.
Vymazat