PENANG CURRY





















A zase ta Asie! Ne Lucie. Asie!! 
Tentokrát Vám naservíruji naše oblíbené Penang (někde se setkáte i s názvem Panang) curry, které nese svůj název po jednom nádherném letovisku v Malajsii. Při výrobě Penang pasty zapomeňte na food processor a sáhněte po klasickém hmoždíři. Jen v něm se totiž chutě a vůně pasty plně rozvinou a vy si navíc dáte pořádnej work out !

                       
                                  
Ingredience na  Penang pastu:

6 celých sušených chilli papriček
2 cm kořene galangalu (nasekaného najemno)
1 stonek citronové trávy 
1 kořen koriandru (nakrájený najemno)
2 stroužky česneku
1 malá šalotka
1 lžička krevetové pasty
1 lžička semen koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička soli
3 lžíce nesolených arašídů


Na pánvi opražte na sucho semena koriandru, římský kmín a oloupané nesolené arašídy, poté krevetovou pastu zabalenou v alobalu, nechte vychladnout,  dejte do hmoždíře a tlučte, tlučte a tlučte. Pořádně tlučte! Postupně přidávejte ostatní suroviny až zpracujete (nyní přichází na řadu to "fitko") krásnou hladkou pastu. Hotová pasta vydrží v lednici i několik dní.

Ingredience na Penang curry:
2 lžíce Penang curry pasty
400 g nevařených krevet
1 plechovka kokosového krému (krém je hustější než mléko a na penang ho potřebujeme)
palmový (nebo hnědý) cukr
rybí omáčka
3 kafírové listy
1-2 čerstvé thai bird eye’s chillies
thajská bazalka
2 lžíce oleje
Do  rozpáleného woku dejte olej, přidejte curry pastu, najemno nakrájené kafírové listy a rychle míchejte, až se vám koření rozvoní po kuchyni. Přidejte půl plechovky kokosového krému a nechejte na mírném plameni provařit. Následují krevety, palmový cukr, rybí omáčka, nakrájené chilli papričky a listy thajské bazalky. Chvilku povařte a podávejte s jasmínovou rýží.



Žádné komentáře:

Okomentovat