Po této pochoutce se jen zapráší. V lednici Vám určitě nevydrží dva týdny, možná max. dva dny. Nebojte se vůbec délky přípravy, husa to vše zvládne sama, téměř bez Vaší pomoci.
Ingredience:
1 husa, můžete použít i kachnu
1 husa, můžete použít i kachnu
200 g husího/kachního sádla
čerstvý tymián, šalotka (nemusí být)
1 1/2 lžíce soli, pepř
Husu stáhněte z kůže a rozporcujte. Kůži vložte na rozehřáté sádlo v litinovém hrnci a chvilku orestujte. Stáhněte plamen na minimum, vložte rozporcovanou husu, podlijte vodou a duste přibližně 3 hodiny s poklicí. Teprve nyní osolte, opepřete a přidejte tymián. Duste další tři hodiny bez poklice. Z téměř hotového pokrmu posbírejte tuk a uchovejte bokem. Husu oberte, kůži i kosti vyhoďte a masem plňte sklenice vypláchnuté vařící vodou. Naplněné sklenice zalijte odebraným tukem a uchovejte v chladnu. V lednici Vám vydží i dva týdny.
Žádné komentáře:
Okomentovat