CARPACCIO Z PEČENÉ ŘEPY



Saláty v jakékoli podobě máme moc rádi. Zkoušeli jste už jednoduché carpaccio z červené řepy s rukolou? Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása a proto se pojďme vrhnout na italskou vlajku, tedy na červenou řepu, zelenou rukolu a bílý sýr.


Ingredience:
3 malé červené řepy (čím menší, tím lepší)
hrst natrhané rukoly
čerstvý kozí sýr
piniová semínka opražená na sucho na pánvi
olivový olej
balsamico krém
čerstvě pomletá mořská sůl a pepř

Řepu omyjte, osolte, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C. Bude jí trvat asi hodinu než změkne. Po upečení dejte vychladit a v rukavicích nakrájejte na tenké plátky, já používám kráječ na sýr. Nakrájenou řepu narovnejte na talíř, poklaďte rukolou, pomocí dvou lžičkek tvořte ze sýru nočky, které aranžujte na salát. Osolte, opepřete, zastříkněte olivovým olejem, balsamicovým krémem a posypte oříšky. 

4 komentáře:

  1. Miluju pečenou řepu s mozzarellou a tohle vypadá přesně jako něco, co bych mohla zkusit příště:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ve čtvrtek koupím řepu a co nejdříve vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těším a vy se také těšte :), hezký večer,P.

      Vymazat