THAJSKÝ SALÁT ZE ZELENÉ PAPÁJI SOM TAM


Naše další velmi oblíbené thajské jídlo, které je nejen jednoduché na přípravu, ale dokonce na něj i seženete suroviny. Nekoupíte je sice vedle v Žabce, ale Sapa to jistí.




Ingredience:
zelená papája (Sapa)
zelené mladé fazolky
sušené krevety (Sapa)
cherry rajčata

Zálivka:
šťáva z 1 limetky
2–3 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku
palmový cukr (nebo hnědý cukr)
2–3 chilli papričky
kešu ořechy opražené na sucho na pánvi (mohou být i arašídy)


Papáju nastrouhejte struhadlem na julienne, postupně po částech jí vkládejte do mísy a tupou hranou sekáčku na maso do ní bez milosti mlaťte, aby zkřehla. Přidejte pokrájená rajčata, nalámané fazolky a sušené krevetky. V hmoždíři nadrťte oloupaný česnek, cukr a chilli, postupně přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu. Zálivku vlijte do salátu a promíchejte. Salát nandejte do misek a zasypte ořechy. Stylově po thajsku můžete podávat s nakrájenou okurkou a bílým zelím.

2 komentáře: