CANDÁT S LANÝŽOVÝM HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Nádhera, co říkáte? Myslím, že se nám to s Dominkou moc povedlo! Celá série jídel i fotek pro OK!Magazín. Když jsem totiž dostala od nich email, tak nám chtěli poslat svého fotografa. Myslím, že Dominka se toho zhostila opravdu na výbornou! Děkuju moc Domí moje!




Ingredience:
2 filety z candáta s kůží
2 lžíce olivového oleje
1 lžička lanýžového másla
sůl, pepř

nové brambory uvařené

Pyré:
500 g mraženého hrášku
2 lžíce lanýžového oleje
sůl, pepř
1 stroužek česneku
čerstvý estragon
výhonky mladého hrášku na dozdobení

Candáta osolte, opepřete. V pánvi rozpalte olej, vložte candáta kůží dolu a orestujte z každé strany 2-3 minuty. Na závěr vložte lanýžové máslo.

Hrášek uvařte na skus a tak, aby neztratil svoji zelenou barvu. Sceďte, vsypte do mixeru, přidejte sůl, pepř, estragon, česnek a rozmixujte na hladké pyré. Do hotového pyré vmíchejte lanýžový olej.

9 komentářů:

  1. Krásné! Prosím co je to žluté mezi pyre a candátem? Brambory? Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! Prosím co je to žluté mezi pyre a candátem? Brambory? Díky

    OdpovědětVymazat
  3. To by me asi nikdy nenapadlo, lanyzovo.bramborove pyre delam a je neskutecne, ale hraskove a s candatem, woooooowww :D

    www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hráškové pyré dělám poměrně často a měla jsem tu máslo, tak jsem ho tam šoupla :)))

      Vymazat
  4. Vypadá to fantasticky. Pyré jako příloha super nápad!

    OdpovědětVymazat