THAJSKÝ SALÁT S KREVETAMI A SKLENĚNÝMI NUDLEMI

Když jsme žili v Thajsku, tak toto byl můj nejoblíbenější salát. Zvládala jsem úplně normálně ostrost "thai spicy" u všech jídel. Ostré prostě miluju. No ale, když jsem si ho dávala naposledy s Dominkou v Dubaji, tak jsem hned nahlásila, že ho chci thai spicy, že jo! Měla jsem tedy co dělat! Okamžitě jsem se opotila a jen jsem smrkala :). Nějak jsem z toho ostrého jídla asi vyrostla nebo já nevím! Ale dala jsem ho, celej! Nechám na Vás, jak si ho uděláte pálivý, já dala tři chilli papričky. A víte, co je na něm ještě nejlepší? Že všechny ingredience seženete v běžných supermarketech!


Ingredience:
100 g skleněných nudlí
200 g krevet
3 šalotky
hrst cherry rajčat
hrst koriandru
hrst máty
2 lžíce kešu
Krevety oloupejte, vyndejte střívko a dejte vařit. Jakmile zčervenají, vyndejte a dejte stranou. Kešu ořechy orestujte na sucho na pánvi. Nudle připravte podle návodu. Šalotky nakrájejte na jemné plátky, rajčata rozčtvrťte. Mátu a koriandr jen rukou potrhejte. 


Zálivka:
3 lžíce rybí omáčky
1 lžíce thajské sweet chilli omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce palmového (nebo hnědého) cukru
1 stroužek česneku
3 chilli papričky
2 lžíce horké vody
V horké vodě rozpusťte cukr, česnek prolisujte, papričky nakrájejte (já semínka nechávám, nevadí mi) a veškeré ingredince smíchejte dohromady. Zbytek limetky můžete pokrájet a vhodit do salátu. 


Tento salát můžete podávat ještě teplý, tak ho mám nejraději a nebo samozřejmě vychlazený. A přiznejte se, kolikpak jste si dali chilli papriček? :)




2 komentáře:

  1. Ahoj Petra, pozerám si akurát tvoje recepty, sú neskutočne krásne! Nielen fotky, ale aj recept a popis, ktorý mu predchádza. Si veľmi šikovná :) Chcem sa ťa spýtať, odkiaľ máš ten čierny štuktúrovaný podklad? Veľmi sa mi páči :) Ďakujem za odpoveď. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, tohle je myslím klasická kuchyňská deska z hobby marketů :). Je tedy pěkně těžká! Hezký den, P.

      Vymazat