Celá naše rodina miluje Thajsko. Před několika lety jsme tam strávili rok života a sice nám to na dalších pár let stačilo (ano, Praho, tebe milujeme ještě víc!), každopádně pár receptů a především cenných rad, jak thajské jídlo připravovat, jsme si přivezli - a rádi se o ně s Vámi podělíme!
Ingredience na zálivku:
1 sušená červená chilli paprička
3 stroužky česneku
1 šalotka
3 lžíce palmového nebo hnědého cukru
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce tamarindové šťávy
V hmoždíři rozdrťe chilli papričku, česnek, šalotku a vzniklou směs spolu s dalšími přísadami pomalu vařte do zhoustnutí. Nechte vychladit.
Ingredience na samotný salát:
1 pomelo
1–2 čerstvé thai bird's eye chilli papričky (záleží jen na vás, jakou pálivost snesete)
2 kafírové listy
velkou hrst krevet
kokosové lupínky
koriandr
nesolené arašídy nebo kešu oříšky (nasucho opražené na pánvi)
Krevety lehce povařte (stačí jim opravdu chvilka ve vařící vodě), slijte a nechte vychladit. Pomelo oloupejte, šalotku a chilli papričky pokrájejte a vše smíchejte spolu s najemno nakrájenými kafírovými listy, kokosovými lupínky a oříšky. Nakonec bohatě posypte koriandrem.
jé, tak po pronasledovani instagramu jsem konecne objevila i blog!
OdpovědětVymazatJsem zatím takové fresh miminko ve středu narozené :D :D :D
Vymazatale zato vysoce produktivni a sympaticky! na tenhle salat se uz tesim!
VymazatDěkuji moc :), pak dej vědět, jaké byly dojmy ze salátu, já ho prostě miluju !
Vymazat