SLADKÝ SKOŘICOVÝ CHLÉB

Moje mladší dcera je v jídle trošku konzerva, jí jen to, co zná a nic nového neochutná. Při jejím pobytu v Norsku ji nezbylo nic jiného, než se přizpůsobit a začít jíst i pokrmy, které by v životě neochutnala. Tam se zamilovala do tohoto sladkého skořicového chleba.


Ingredience:
290 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
1/2 sáčku sušeného droždí
60 g másla
120 ml mléka
2 větší vejce
špetka soli
Rozpusťte máslo v kastrůlku, přilijte mléko, nechte lehce ohřát a do směsi rozkvedlejte dvě celá vejce. Postupně zapracujte s ostatními ingrediencemi těsto. Alespoň deset minut hněťte. I tak se Vám bude trochu lepit na mísu. Lehce poprašte moukou a dejte kynout na teplé místo (já dávám do trouby).
Po hodině vykynuté těsto vyklopte z mísy, podsypte moukou a vyválejte placku, kterou potřete máslem, posypte skořicí a cukrem. Těsto rozkrájejte na stejně široké pruhy a dejte na sebe. Poté je rozřízněte příčně a naskládejte do formy (22x12x7).Nechte kynout 45 minut pod igelitem. Pečte v předehřáté troubě na 170°C přibližně 45 minut.

Náplň:
60 g rozpuštěného másla
100 g hnědého cukru
1 1/2 lžíce skořice

9 komentářů:

  1. Jsem úplně jako vaše dcera. :D Hodně inspirace dostávám od vaší dcery Domči o také díky ní, jsem si koupila knížku Jídlo na prvním místě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domca je ale ta starsi, paleo dcera.... Natalka je mladsi, a ta prave co nezna, to neji :), hezkou nedeli

      Vymazat
    2. Ano, to jsem pochopila která je která :) Ale ráda bych se našla v tom, co mi chutná a jak mi vyhovuje se stravovat, takže díky paleo Domči (:D) vyzkouším právě tuto cestu. :) Vám také a krásné blogové narozeniny!

      Vymazat
    3. Tak preji hodne zdaru, zacatky byly tezke jak pro ni, tak i pro me...ale uz jsme se szily, a už vím, co ji koupit a co ne...A dekuju moc!

      Vymazat
  2. Dneska jsem dělala a... je VYBORNY! Vaše recepty jsou skvele, musim je postupne vsechny vyzkouset, akorat me mrzi, ze u nas v Ově nesezenu uplne vsechny suroviny:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju!!!! A jestli myslíte suroviny na asijskou kuchyni, není nic jednoduššího, než zajít k místnímu vietnamskému prodejci a objednat si to u něj ;). Ještě jednou moc děkuju a přeji hezký večer,P.

      Vymazat
  3. Dekujiii za radu! Hezky den:)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    chci se zeptat dělala ste chleba normálně ve ,,chlebové formě" ? Mam doma akorát 100 plechů a nebo dortovou a nevím, jestli by se to vyvedlo nebo spíše jak by se to vyvedlo :)

    Moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A na muffiny formu nemáš? Tam bys ho mohla dát po částech také. A nebo do té dortové nebo i do formy na bábovku, jen budeš muset udělat dvojitou dávku. Ale tyhle formy na chlebíčky (nebo hřbety), nejsou zas tak drahé, tak bych o ní možná zauvažovala...

      Vymazat