Není to vůbec tak složité, jak to vypadá. Zabere Vám to mnohem méně času než klasický český oběd. Překvapte své nejbližší. A co třeba takovou tchýni!!! Ta bude koukat, za to Vám ručím!
Ingredience:
2 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek vody
Do mísy prosejte mouku a postupně přilévejte vodu. Zpracujte krásné,
sametové těsto a dejte odpočinout alespoň na 15 minut.
Náplň:
300 g mletého vepřového masa
3/4 hrnku pokrájeného kimchi (korejský salát)
1 lžíce nasekaného zázvoru
1 velký stroužek česneku, nasekaný
1 velké vejce
sůl
V míse smíchejte veškeré ingredience dohromady.
Omáčka na knedlíčky:
5 lžic sojové omáčky
5 lžic rýžového octa
1 stroužek rozmačkaného česneku
1 lžička sezamového oleje
1 lžička sezamových semínek
Těsto vyválejte a vykrájejte kolečka, na které dejte lžičku náplně a
uzavřete - viz video
Hotové gyozy smažte sukýnkou nahoru asi 1 minutu na rozpáleném
oleji, poté zalijte vařící vodou a ještě 5 minut vařte.
Syrové gyozy můžete uchovat v mrazáku max. 1 měsíc.
Jé ty jsou roztomilý :-)))) nádhera
OdpovědětVymazatCopak roztomilý, ale jak jsou dobrý :)! Děkuju moc, hezký víkend,P.
VymazatDobry den, kimchi kupujete nebo ho delate sama doma? Muzu se popripade zeptat na recept? Dekuji:)
OdpovědětVymazatDobry den, kimchi kupujete nebo delate sama doma? Muzu popripade poprosit o recept? Dekuji:)
OdpovědětVymazatKimchi kupuju buď u Tomia v Teronské a nebo v Sapě v korejské prodejně, párkrát jsem ho dělala i doma, ale ještě nemám tak vymazlený recept, abych ho poslala do světa :), hezký večer, P.
VymazatDobrý den, miluji všechny tyto knedlíčky. Opravdu se dají nachysta a naplnit a zmrazit?
OdpovědětVymazatNo jasně, zmražte je ale postupně, aby se Vám k sobě nepřilepily ;), hezký den, P.
Vymazat