ROK MÉHO ŽIVOTA, ROK MÉHO BLOGU, MACARONS S BRUSINKAMI


 Je to tak. Na svoje narozky už občas (schválně) zapomínám, zato jsem se velmi těšila na oslavu ročního působení Kitchen And The City. Život je o zážitcích, prožitcích, vnímání malých radostí. A já můžu po roce s vděčností a úsměvem na tváři říct, že blog můj život obohatil o jednu velkou, téměř každodenní radost. Kdo by to byl tehdy, když jsem občas poustla nějakou tu fotku na svůj instagram, řekl. Blog nebyl ani můj sen, ani touha, ani nějaké předsevzetí. Prostě mě jednoho dne jedna z mých dcer přesvědčila, abych si ho udělala. A tak se stalo. A nyní, po roce, jí za to děkuju stejně jako za všechny ty krásné fotografie, které jsou jejím dílem. Je moc fajn každodenně s Vámi komunikovat, poznávat Vás a vědět, že podle mých receptů vaříte a že Vám dělají radost. A za to zase děkuji Vám. A těším se na Vaše fotky, recepty, připomínky! Vše buď na mailu nebo na instagramu pod hashtagem #kitchenandthecity
A teď už se pojďme na ten náš rok společně mrknout!


Sasazu
Makronková anabáze pro Shahafa Shabtaye, šéfkuchaře restaurace Sasazu, který mě pozval na společné vaření, které jsme si skvěle užili!

Metaxa
Spolupráce se značkou Metaxa, pro které za KATC vytvářím recepty, abyste na svých home parties měli inspiraci, co svým hostům servírovat. 
Mrkněte na nejzarivejsiparty.cz



MET - OC METROPOLE ZLIČÍN
Rubrika fresh v magazínu MET v podání KATC, fotky má tentokrát na 
starost duo Patrik Borecký a Tomáš Brabec.


Blesk - Magazin pro ženy
Rozhovor pro Blesk. Fotku nemám.

Foodblog roku
14. místo na Foodblogu roku, jupí! :)
s mladší sestrou Gabrielkou



OC Nový Smíchov
Počátek dlouhodobé spolupráce s blogem F5 obchodního centra Nový Smíchov. Všechny recepty najdete zde.


Gurmet
Výzva časopisu Gurmet, dort Black Forest a velká radost! 
photo by Marek Bartoš


Macarons to začalo.... A pro dnešek také s macarons skončíme.

Macarons s čerstvýni brusinkami

Jak na macarons najdete zde, jedny jsou natural, druhé světle růžové a dáme jim jen jinou náplň! 



Ingredience:
125 g mascarpone
60 ml vyšlehané 40% smetany 
1 lžíce moučkového cukru
150 g čerstvých brusinek
100 g změklého másla 


Brusinky povařte minutku s trochou vody, sceďte a  dejte vychladit, 15 si jich dejte stranou a zbytek rozmixujte na kaši. Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přimíchejte mascarpone, přidejte vyšlehanou smetanu. Dejte polovinu směsi bokem. Do zbývající směsi vmíchejte rozmixované brusinky. Červenou brusinkovou směsí naplňte růžové macarons. Bílou směs použijte na natural macarons, doprostřed skořápky dejte celou brusinku a trezírovacím sáčkem udělejte kolem brusinky kolečko, přiklopte druhou skořápkou.

18 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Je to hlavne o fotkach, ze joo...no, nevim,co budu delat, az mi Minka odejde :))))) A dekuju!

      Vymazat
    2. tak se teď uč, dokud to jde!

      Vymazat
    3. tak joo :))), ale nevim, jak to bude s talentem :)))

      Vymazat
  2. Moc gratuluji...ať se vám daří...👍👍

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná práce vás obou! Jste nej <3

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný rok plný moc pěkných akcí, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k narozeninám a přeji mnoho dalších čtenářů a výborných receptů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to narocnejsi a narocnejsi! Dekuju moc Katko, hezky vecer

      Vymazat