Není krém jako krém aneb brokolicové krémy byly možná in před patnácti lety, ale už jim dávno odzvonilo. Díky loupání kaštanů se příprava sice o něco prodlouží, ale ta chuť Vám to vynahradí! Tento krém vážně stojí za hřích – je dokonalý!
Ingredience
500 g pečených vyloupaných kaštanů
kousek másla
1 malá sladká cibulka
1 malý stroužek česneku
100 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
100 ml smetany na šlehání
Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte rozmáčklý česnek a restujte, než cibulka zesklovatí. Přidejte pokrájené kaštany, chvilku restujte dohromady s cibulkou a přilijte bílé víno. Poduste, zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte přibližně půl hodiny na středním plameni.Rozmixujte ponorným mixerém na krém a přilijte smetanu, nechte chvilku povařit a podávejte.
Dobrý den, mohu se zeptat na recept na brusinkové makronky, co jste měla na instagramu? Někde jsem ho tady dřív viděla a teď ho nemůžu najít :(
OdpovědětVymazatHledej rok mého života! A jsou také pod složkou DEZERTY :). Jdete do nich? Dejte mi pak vědět, hezký večer, P.
Vymazat