PEČENÉ PAPRIKY S FETOU


Před lety patřilo mezi naše oblíbené restaurace i Kogo na Havelském náměstí. Jednou, když jsme tam opět zavítali, skoro celá restaurace měla na prázdných stolech cedulky Rezervace. Když už jsme byli na odchodu, zpozoroval nás majitel a usadil nás ke stolu se slovy: “Budeme mít velkou návštěvu!” Zachovali jsme poker face a nezeptali se, o koho se jedná, protože s manželem máme rádi překvapení. Objednali jsme si mimo jiné i námi velmi oblíbené pečené papriky se sýrem feta, které Vám nyní také představím. Určitě i Vy máte rádi překvapení, takže jste jistě zvědaví, kdo to tehdy s námi obědval vedle u stolu! Přišel v klidu jak kdyby se právě vrátil z meditačního kurzu u Dalajlámy, v džínách, tričku a kšiltovce, zapálil si doutník a my jen koukali jak puk. Ano. Byl to sám Bruce Willis, který v Praze zrovna natáčel film Hartova Válka!


Ingredience:
5 velkých červených paprik
olivový olej
balsamico ocet
2–3 stroužky česneku
Papriky zbavte jádřinců a vložte do vyhřáté trouby na 200 °C a pečte, dokud nezačnou černat. Ještě horké je dejte do igelitového sáčku a zavažte ho, aby se papriky zapařily. Po 10 minutách sáček otevřete a papriky oloupejte. Do sklenice vrstvěte vždy papriku, poté nakrájený česnek, zakápněte olivovým olejem a balsamicem a tak dále. Sklenici uzavřete a dejte do lednice proležet. Nám se tedy nikdy moc dlouho neproleží, jakmile členové naší rodiny zpozorují, že tam jsou, tak je hned po nich! :) Podávejte se sýrem feta a bazalkou.


4 komentáře:

  1. Krasa!!!!
    Jen nevim,zda bych se misto paprik nezakousla do Bruce :-))))! !!!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kdyby tam s námi nebyly i děti, tak manžel nemanžel, Bruce by byl můj :D

      Vymazat
  2. Presne to se stalo v Blue Lightu,k ranu tam pred par lety prisel par,Bruce na baru,par zhavych pohledu a pan odesel bez partnerky :0
    Takze blahorecte detem.
    Krasny vecer Iv.

    OdpovědětVymazat