LÍVANCE



Svou rodinu miluji nade vše! Ale nikdy jsem nebyla schopna vstát tak brzy, abych je udělala dětem k snídani. Lívance na snídani měly jen na dovolených. V hotelech.  Proto se u nás dělají jako dezert po obědě.


Ingredience:
700  ml vlažného mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
1 sáček sušeného droždí
40 g cukru krupice
špetka soli
V míse smíchejte suché suroviny, zalijte vlažným mlékem s rozkvedlanými vejci a vypracujte v hladké těsto. Dejte kynout na teplé místo (já ho zavřu do trouby). Rozehřejte si pánev (ten,kdo má lívanečník, ten se má…, já ho nemám), kterou lehce vymažte olejem a dvěma lžícemi tvořte stejné placičky. Podávejte se šlehačkou, tvarohem s jahodami nebo jen tak s cukrem a skořicí.



2 komentáře: