DÝŇOVÝ KRÉM




Oranžovými recepty se to všude jen hemží, dýně prostě zažívá podobný boom jako makronky před dvěma lety. Kdo ji nevaří, jako by ani nebyl, takže ani já nesmím být pozadu, jak jistě chápete. Variací na dýňový krém je bezpočet, ale víte jak to je - méně je více. Můžete ho zjemnit kopečekem ušlehané smetany, ovšem toužíte-li po asijské verzi, přidejte trochu kokosového mléka a posypte lístky koriandru.



Ingredience:
1 kus dýně Hokkaido
50 g másla
1 střední cibule
1 l zeleninového vývaru
1 cm zázvoru
1 chilli paprička
sůl, pepř
dýňový olej
smetana na šlehání - ušlehaná
Dýni rozpulte, vydlabejte, nakrájejte a dejte na sucho upéct do trouby. Mezitím si na másle zpěňte cibulku, přidejte upečenou dýni, zázvor, celou chilli papričku, sůl a zalijte vývarem. Vařte zhruba půl hodiny, aby se chutě propojily. Vyndejte zázvor a chilli a rozmixujte směs do hladka. Máte-li raději ostřejší, rozmixuje i s chilli a zázvorem. Podávejte zastříknuté dýňovým olejem a nebo jen s kopečkem ušlehané šlehačky.


Žádné komentáře:

Okomentovat