TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S MERUŇKAMI


Co já jsem se nadělala tvarohových ovocných “blbounů”, než jsem konečně našla ten správný recept na nadýchané  knedlíky. To bylo broků a broků, že bych klidně mohla zásobit i celou střelnici Ministerstva vnitra! :). Nevím, jak by se zamlouvaly jim, ale Vy si tyto zcela jistě zamilujete.



Ingredience:
2 vejce
1/2 lžíce cukru moučka
1/2 vanilkového lusku
125 g másla
375 g polotučného tvarohu (ne vanička)
200 g polohrubé mouky
1 lžíce maizeny
špetka soli

meruňky
rybíz
tvaroh na strouhání
rozpuštěné máslo
smetana na šlehání
moučkový cukr
lístky máty



Utřete máslo s cukrem a vanilkou, přidejte postupně celá vejce a nakonec tvaroh. Do směsi zamíchejte mouku smíchanou s maizenou a solí. Vypracované těsto dejte odpočinout do ledničky.

Z těsta utvořte váleček, z kterého odkrajujte plátky, vložte meruňku uprostřed s pár kuličkami červeného rybízu a pořádně zabalte. Knedlíky vložte do vařící vody a až vyplavou, budou hotové. Horké knedlíky propíchněte párátkem, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily. Podávejte se strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem s kopečkem ušlehané smetany s nasekanými lístky máty.



8 komentářů:

  1. Milá Petro,
    tak to je nejlepší recept na ovocné knedlíky, co jsem kdy dělala (a že jsem jich dělala opravdu hodně), jen ten rybíz jsem vynechala (není to můj favorit).
    Chtěla bych Vám moc poděkovat za to, že se o takové poklady s námi čtenáři podělíte. Mám Váš blog moc ráda a čekám na každý nový receptík.
    A proto Vám (i nám) přeji hodně tvůrčí inspirace, ať se máme na co těšit. :-))
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré odpoledne Evo,
      celé dva dny přemýšlím, co Vám odepsat. Úplně jste mne zaskočila! A díky Vám mě ten blog těší o to víc. Nechtěla jsem ho dělat, ale dcera pořád přemlouvala, až maminka kývla :). Budu se dál moc snažit. Moc Vám děkuji za krásná slova.
      Hezký zbytek víkendu
      Petra
      PS: Již nikdy více žádné broky :)))!

      Vymazat
  2. Mám radost,že jsem objevila váš blog.
    Recept vypadá moc dobře,určitě to vyzkouším :-)Nemám ráda ovocné knedlíky z kynutého těsta (blbouny) ,mnohem víc mi chutnají z těsta tvarohového.Jelikož jsem líná,tak to dělám od oka z jednoho tvarohu,dvou vajec,másla (přiměřeně) a dosypávám polohrubou mouku se špetkou soli ,dokud to není tak "akorát".Občas vyjdou trochu tužší,ale mám to tak ráda a je to stejně jenom tenká slupka kolem ovoce :-)
    Kombinace s rybízem vypadá skvěle!!!Určitě to tomu dodá šmrnc.
    Těším se na další recepty,Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Mirko moc!
      Já před blogem dělala téměř vše od oka :). Nevím, jak by dopadly recepty stylem "přiměřeně, přiměřeně" :))).
      Myslím, že i samotné rybízové by také nebyly vůbec špatné!
      Krásný víkend
      Petra

      Vymazat
  3. Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela a chuťově byly opravdu výborné. Jen těsto hrozně lepilo a knedlíčky šly dělat velmi obtížně. Musela jsem hodně podsypávat, abych z toho knedlíček uhňácala:-) Má to tak být nebo dělám někde chybu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsem Vám už někde odpověděla, asi rovnou do emailu :). zachovala jste celý postup, i tvaroh ze staniolu? Není totiž možná! Toto těsto mám opravdu vyzkoušeno a nelepí, není vůbec potřeba ho podsypávat moukou...Nechala jste i v lednici odležet? Nic jiného už mne nenapadá...Možná vejce, já vždy velikost "M".

      Vymazat