KLAPKA POPRVÉ

Miluju výzvy a už vím proč. Protože ať dopadnou, jak dopadnou, vždycky při nich máte pocit, že žijete. Obdivuju všechny ty surfaře sjíždějící desetimetrové vlny nebo ty, kteří se postaví před sál plný lidí a dokáží hodinu zaujatě vyprávět. A chápu je. Protože onen strach, který překonáte, se uvolní v tak fascinující pocit, že mu nelze pokaždé znovu a znovu nepodlehnout. 



Adrenalin mi naposledy stoupl minulý týden několikrát. 

Poprvé, když mě oslovila produkční z TV Mňam s tím, abych vystoupila v jejich pořadu a upekla něco na téma “Ženy Barbie”.

Podruhé, když jsem stála před kamerou a čekalo mě moje první živé vysílání.


Ne. Nebyla jsem v pohodě. Bylo mi příšerně a chtěla jsem v tu chvíli být kdekoli jinde. Ne. Nemluvila jsem klidně, jako bych si s vámi pokecala, kdybychom se potkali. Ano! Světe div se, i přes to všechno jsem ty cupcakes, tartaletky s ovocem i melounový shake zvládla a nic jsem u toho nerozbila, nesrazila a ani se nepolila. 














Když jsem pak po třech hodinách natáčení zapichovala svíčku do jedné z tartaletek, abych popřála kameramanovi, který ten den slavil sladkých jedenadvacet a pozorovala celý tým, jak si pochutnává na mých výtvorech a štastně si u toho pomlaskává, usmála jsem se a byla jsem ráda, že jsem pokořila další výzvu i sama sebe. Tenhle pocit za to stál.









A vy udělejte to samé, kdykoli budete mít příležitost. Zapomeňte na obavy, že něco pokazíte. Že někdo by to udělal líp. Že se ztrapníte, zraníte nebo cokoli jiného. Nic z toho není důležité. Důležitý je jen pocit, že to, do čeho se vrháte, vám dává smysl. I když jde třeba jen o maličkost, jako v mém případě. 

recept na křehký koláč zde












recept Black Forrest 













PS: byla jsem vydžusovaná jako kdybych složila 34513 metráků uhlí a vzpamatovávám se z toho ještě dneska! Ale do TV Mňam mě pozvali znovu a tentokrát už to snad nebude taková rychlovka, takže se těšte na upozornění, kdy si máte zapnout telku!








19 komentářů:

  1. Téda, máte můj obdiv! Gratuluji! Svatava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě poléval studený pot, který se střídal s návaly horka :)! A co teprv, co všemu tomu předcházelo! To nemůžu ani publikovat :). Děkuju moc!!! Krásný zbytek neděle, P.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ano, Martino, na fotkách to vypadá všechno jinak :). Ani ta tréma a nervozita na mě není vůbec vidět!!! :). Děkuju moc! Hezkou neděli, P.

      Vymazat
  3. Musel to být úžasný pocit a zároveň jistě i adrenalin. Máte můj obdiv! Jen tak dál. :)
    VJ Photodiary blog

    OdpovědětVymazat
  4. Vypada to úžasné jako ostatně všechny tvé výtvory. Hodně stesti pri dalších výzvach. Je možné to někde shlednout

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluju, měla jsem podobný pocity, ale pak to ze mě opadlo a bylo to vážně super:)

    OdpovědětVymazat
  6. Vše se Vám krásně vyvedlo :) Gratulace a přijměte můj obdiv. Já bych samou trémou neuvařila ani čaj.. :D M.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji Vám všem za milé komentáře, jste úžasné (V+I+J+M) !!! Krásný den Vám všem, Petra

    OdpovědětVymazat
  8. Jste velice sympatická a neskutečně šikovná, moc obdivuji vaše kuchařské umění! Je to pohlazení pro oko a věřím, že i pro žaludek :-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajo, ale no taak, zas nebudem tolik přehánět :) I když samozřejmě v mém věku každá lichotka moc potěší! Děkuju, děluju moc!!! Krásný den, Petra

      Vymazat
  9. Je někde recept na ty cupcakes? :) nebo nejlíp online záznam z tv mnam? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mám naprosto stejný názor.... Ráda si dávám výzvy a vždy, když nějakou pokořím mám nepopsatelný pocit a říkám si, že přece jen v životě něco dělám :) ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO! Přesně! Třeba, když jsem za den přesadila celou zahradu, když manžel odjel a musela jsem to mít ještě ten den hotové, aby si toho nevšiml :). A vůbec si nevšiml :))), krásný den a děkuju, P.

      Vymazat
  11. Gratuluji a smekám. Já jsem na takové věci většinou srab a vařit před kamerou si neumím vůbec představit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, děkuju moc. To já taky, naštěstí jsem to pekla doma a ve studiu jen dodělávala, a i tak to bylo hrozně vyčerpávající dopo! A dala bys to, stejně jako já!!! Krásný den, P.

      Vymazat
  12. Velká gratulace. Asi si po strašně dlouhé době zase pustím televizi. Kdy se to bude vysílat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, už to bylo, v pátek, na živo :). Prý to ale bude nějak na záznamu za měsíc... Děkuju moc Jani! Krásné odpo, P.

      Vymazat