Nehledejte za tím nic složitého. Je to prostě jen našlehaný sníh naplněný citronovým krémem. Sladké s kyselým je nejlepší kombo!
Korpus:
2 bílky
špetka soli
140 g cukru krupice
Ve vodní lázni vyšlehejte vše do husté lesklé pěny. Předehřejte troubu na 140 °C. Na plechu s pečícím papírem tvořte trezírovacím sáčkem s kulatou špičkou malé dortíky, vložte do trouby, stáhněte teplotu na 105 °C a sušte v troubě přibližně hodinu a nebo je tam nechte přes noc dosušit s pootevřenými dvířky.
Lemon curd:
1 hrnek cukru krystal
125 g másla
šťáva ze 2 citronů
kůra z 1 citronu
4 žloutky
Rozpusťte cukr s citronovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z citronu a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový curd přeceďte přes síto a dejte vychladit.
Vypadá to velmi lákavě. Ale popravdě, takové věci z bílků moc nemusím.
OdpovědětVymazatAle když tam je i něco víc než bílek, tak možná by to stálo za ochutnání :)
Ale povedlo se to určitě užasně :)
Haha, tohle je přeci dieta! :D
VymazatDíky moc a krásný víkend! P.
Dobrý den,
OdpovědětVymazatmáte úžasný blog, boží recepty a ještě krásnější fotky! Mohu se zeptat, čím fotíte a jak fotky upravujete? Předem děkuji za odpověď a za Vaší inspiraci!
Dobrý den, Danielo, díky moc....Fotí mi dcera http://www.dblog.cz, napřed fotila canonem, nyní olympusem. Musím říct, že je moc šikovná (asi po mamince 🙈)😂. Děkujeme moc a krásný víkend, P.
VymazatPeťko, vypadá to úžasně .... tentokrát neodolám a vyzkouším ..... Marki
OdpovědětVymazatPS: Máš moc krásný blog, jdu se "kochat" a inspirovat !!!!
Co vypadá, ale chutná ;)
VymazatDíky moc a hezký večer na blogu :D, P.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat