APERITIVO MOMENT SOUTĚŽ S FOODBLOGROKU

Jedna věc, kterou o mne nevíte, je ta, že nepiju. Vůbec. Žádný alkohol. Proto jsem se v posledních letech ani nezúčastnila soutěže APEROL MOMENT s Foodblogroku. Letos mi to nedalo. Dominka už není na paleo stravě a mohla drink ochutnat(manžel tento typ drinků totiž nemusí), tak jsem tedy něco namíchala a prej: "jako moc dobrý mamí". Tak fajn, drinky už míchat umím, tak se naučím ještě háčkovat :).
Jasný, že poznám víno. Je přeci červený, růžový a bílý.

Drink:
5cl aperol
1cl limetkové šťávy
5cl perlivé vody
2 maracuji/mučenky/passion fruits
ledová tříšť
Mučenky rozkrojte, vydlabejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Nalijte do předem připravené vychlazené sklenky naplněné ledovou tříští.



Předkrm I:

NAKLÁDANÝ MELOUN S ŘEPOU A KOZÍM SÝREM
1 střední červená řepa
1 střední žlutá řepa
1/4 cantaloupe melounu
1/4 galia melounu
100g čerstvého kozího sýra s medem
výhonky řeřichy a sakury
olivový olej
sůl


Řepy uvařte každou zvlášť. Po vychladnutí si můžete pohrát a vykrájet kuličky a nebo je na mandolíně nastrouhat na plátky.  Z melounu ale kuličky vykrájejte! :)


Nálev:
125 ml bílého balsamika octa
125 ml bílého vína
100 g medu


Ingredience svařte a ještě horkým nálevem přelijte melounové kuličky a nechte hodinu marinovat při pokojové teplotě. Sceďte a kuličky dejte vychladit do lednice. Odeberte si 2 lžíce nálevu stranou.

Smíchejte  olivový olej s nálevem. Na talíř dejte řepy, meloun a kozí sýr a pokapejte zálivkou a lehce osolte. Ozdobte výhonky řeřichy a sakury.

Předkrm II: 


CHŘEST S NOKY Z RICOTTY
1 svazek chřestu
100 g edamame bobů
100 g čerstvého špenátu
250 g ricotty
100 g jemné krupičky
1 vejce
sůl, pepř
kousek másla
přepuštěné máslo (ghee)



Na pánvi rozpusťte kousek másla a přidejte pokrájený špenát. Chvíli orestujte, vyndejte a špenát vymačkejte a posekejte. Smíchejte ricottu, krupičku, vejce a špenát dohromady, osolte a opepřete. Nechte alespoň deset minut odpočinout. Dvěma lžičkami vykrajujte malé noky a vkládejte do vařící osolené vody. Až noky vyplavou, jsou hotové.


Z chřestu odstraňte asi 2 cm od konce, vložte i s edamame do vařící osolené vody, 2-3 minuty povařte, sceďte a chřest ihned vložte do studené vody s ledem. Zůstane krásně zelený.
Servírujte zastříklé trochou přepuštěného másla.


PS: Nevěděly jsme s Dominkou jaký předkrm, tak jsme daly oba dva :).












4 komentáře:

  1. Aperol zbožňuju..skvělé letní osvěžení =) a z předkrmů bych si vybral dvojku =) (a asi si ho také i připravím..)
    Děkuji za recept =)
    Prima víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Šla bych i do tý jedničky! Neboj se toho :)))! Mám někde na blogu kombo - červený meloun, feta a okurka a opravdu je to super :D!
    Dej pak vědět :). Hezký víkend,P.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové krásy a nádhery :) až škoda jíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle taky normálně jídlo neservíruju, že jo :D, to tam všechno nahážu a hotovo :)))), Krásný víkend a děkuju

      Vymazat