ONDE-ONDE

Než začne sezona našich jahodových knedlíků, ať už tvarohových a nebo kynutých, co takhle šáhnout  pro knedlíčky z Bali. Určitě totiž nevíte, je to, že moje malá sis se jednoho dne sebrala a na tři měsíce se jela učit na Bali surfovat! Kdybyste viděli, jakou měla po návratu vysekanou postavu! Ona měla OPRAVDU ty buchty na břiše! A to si tam každý den dopřávala tyhle úžasný onde-onde! Takže je Vám to jasný! Každý den onde-onde a budeme mít stejný pekáč buchet :)! 

Ingredience:
250 g sladké (lepkavé) rýžové mouky 
15 pandan listů
220 ml studené vody
50 g nasekaného palmového cukru
strouhaný kokos
špetka soli


Listy nakrájejte a vložte do mixeru, přilejte vodu a rozmixujte. Obsah proceďte a čirou tekutinu smíchejte s rýžovou moukou. Prsty vytvořte hebké, vláčné těsto. Na dlani tvořte placičky, položte na ni kousek cukru a zabalte do kuličky. V široké pánvi přiveďte vodu k varu, vložte knedníčky, opatrně je promíchejte, ať se Vám nepřilepí ke dnu a vařte zhruba 5-8 minut. Horké knedlíčky obalte v kokosu smíchaném se špetkou soli. Dejte vychladit a podávejte. Cukr se mezitím v knedlíčkách rozpustí.

Žádné komentáře:

Okomentovat