HAMBURGER SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULÍ


Zahřeš si, zahřeš si, někdy si musíš zahřešit! Ano, přesně toto našeptával Homerovi Simpsonovi jeho druhý hlas, když uviděl Assassinky. Boty, které si koupil jeho soused Flanders a po kterých Homer tak touží! Přesto, že jsou tak drahé, nevydrží a koupí si je. Chudák Homer, hned druhý den mu je rozkouše jeho pes Spasitel! My Spasitele pro jistotu zavřeme do jiné místnosti a také si zahřešíme, protože hřešit je prostě skvělý, báječný, dokonalý. Víte proč? Protože buď žijete, nebo přežíváte. Tečka. 


Ingredience na 5 porcí masa:
1 kg kvalitního hovězího masa (nejlépe doma pomletého)
svazek bylinek (tymián, šalvěj, rozmarýn, hladkolistá petržel)
100 g másla
sůl, pepř

Ingredience na zkaramelizovanou cibulku:
500 g červené cibule
100 ml červeného vína
50 ml balsamico octa
50 g másla
cukr podle chuti
pepř, sůl

Dále potřebujeme:
sýr gouda
ledový salát
rajčata

Ingredince na housky:
http://www.cuketka.cz/?p=8275 Jsou osvědčené, takže se jich budeme držet!



Cibulka:
Na másle nechte zesklovatět cibulku nakrájenou na plátky, 15 minut restujte, poté přilijte červené víno s balsamico octem, osolte, opepřete, dle chuti oslad’te a pomalu redukujte obsah tekutiny na polovinu.

Hamburgery:
V masovém strojku pomelte maso, osolte, opepřete, vytvořte kuličky o hmotnosti cca 200 g a do každé z nich vložte máslo smíchané s posekanými bylinkami. Důkladně uzavřete a nechte odpočinout v lednici. Půl hodiny před přípravou je vyndejte a nechte při pokojové teplotě.

Hamburgery v létě grilujte venku na grilu (jasný jako facka), ale když si je budete chtít připravit i v zimě, použijte rozpálenou litinovou pánev, na které je z každé strany pěkně opečte. Poklaďte sýrem a nechte dojít v předehřáté troubě, sýr se krásně rozpustí. A teď přichází na řadu to nejlepší - stavba věže v Pise! Houska, hamburger s rozpuštěným sýrem, ledový salát, rajčata zase houska.. a nakonec hodně otevřená pusa! Dobrou chuť.





Žádné komentáře:

Okomentovat