KACHNÍ PRSA NA POMERANČÍCH A FENYKLU





Co si připravit kachnu trochu jinak než se zelím a knedlíkem? Tenhle recept jsem objevila u Emanuela Ridi, lehce ho poupravila a super jídlo téměř bez práce je na světě. Naprosto miluju tyhle jídla, které prostě jen dáte do trouby, podléváte a o nic víc se nestaráte! 


Ingredience:
4 kachní prsa s kůží
1 lžíce sádla
2 čerstvé fenykly
4 pomeranče
4 stroužky česneku
čerstvý tymián
sůl, pepř
150-200 ml bílého vína


Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete a orestujte z každé strany na sádle, aby se zatáhly. Dejte do pekáčku, podlejte šťávou ze dvou pomerančů, posypte nakrájeným česnekem a posekaným tymiánem. Pečte v zakrytém pekáči v předehřáté troubě na 180 °C hodinu a půl. Podlijte vínem a pečte další hodinu, přidejte pokrájený fenykl a nafiletovaný pomeranč, odkryjte a dopečte dalších 10 minut, než kůže na prsou chytí barvu a udělá se křupavá kůrčička.

6 komentářů:

  1. Byla naprosto uzasna, diky za recept;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Niko, to jsem moc ráda! A krásné Velikonoce, P.

      Vymazat
  2. Dobrý den, chci zítra zkusit, poradíte mi, jakou k tomu přílohu? Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělala bych rozmáčklé brambory - brambory uvaříte ve šlupce, slijete vodu, vysypete na plech, dnem hrnce je rozmačkáte, promícháte s olivovým olejem a mořskou solí a dejte pod gril...

      Vymazat
  3. Akorát jsme po obědě, moc díky za recept, naprosto vynikající, mňam!

    OdpovědětVymazat