PANNA COTTA S GRANÁTOVÝM JABLKEM A PISTÁCIEMI



Vypadá nádherně. Je jemná a delikátní. Rozplývá se na jazyku a když přivřete oči, ocitnete se v ráji, i když jste zrovna uprostřed toho nejšílenějšího pracovního dne. A právě na takový den vám doporučujeme si jí připravit. V ledničce vám vydrží celý pracovní týden a těch deset minut prokrastinace při jejím pomalém vychutnávání vás nakopne na pár dalších hodin dopředu. Kafe je out, vy si zasloužíte pořádnou dávku téhle kalorické bomby!

Ingredience:
500 ml smetany na šlehání
4 plátky želatiny
2 lžíce cukru
1 vanilkový lusk
granátové jablko

Ve studené vodě namočte želatinu. Do rendlíku vlijte polovinu smetany, přidejte cukr, dřeň z vanilkového lusku a vydlabaný lusk. Pomalu přiveďte k varu a stále míchejte. Buďte opatrní, smetana se vám nesmí připálit. Svařenou směs nechejte mírně vychladnout, poté vyndejte vydlabaný lusk a přidejte vymačkanou želatinu, promíchejte a přeceďte přes sítko.
Zbytek smetany vyšlehejte do polotuha a vmíchejte do svařené směsi se želatinou. Směs vlijte do připravených misek (skleniček, formiček) a nechejte v chladu zatuhnout přibližně 4-6 hodin. Při podávání ozdobte zrníčky granátového jablka nebo jiným kyselým ovocem.

4 komentáře: