CUKETOVÝ PERNÍK


K létu patří ovocné koláče.  S rebarborou, jahodami, meruňkami nebo rybízem a samozřejmě borůvkový kynutý. Jenže když už je pečete několikrát, tak prostě dostanete chuť jen na něco obyčejného, jednoduchého, nekomplikovaného, prostě na perník.



Ingredience:
1 střední cuketa
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
3 vejce
1 lžička sody
3 lžíce kvalitního kakaa
1 lžička vanilkového extraktu
1 kypřící prášek do perníku
(hrnek o velikosti 200 ml)
Cuketu nastrouhejte na jemno, přidejte ostatní ingredience, vše důkladně promíchejte a nalijte do formy ( používám formu na malé biskupské chlebíčky, nejen, že to dobře vypadá, ale je to i rychleji upečené) a dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C  a pečte zhruba 25 minut.




2 komentáře: