MACARONS S LIME CURD











Já sice vyhrožovala, že je budu péct zas až za rok, ale když ony jsou tak roztomilý dárek, že jsem prostě opět podlehla! Tentokrát jsou naplněny limetkovým curdem s philadelphií a jako dost dobrý!
Napřed si udělejte lime curd, musí chladnout v lednici, tak ať Vás to nezdržuje. A nebo si ho připravte den předem.

Lime curd:
1 hrnek cukru krystal
125 g másla
šťáva ze 4 limetek
kůra z 1 limetky
2 vejce

Rozpusťte cukr s limetkovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z limetky a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový curd přeceďte přes síto a dejte vychladit.

Náplň do macarons:
3 lžíce limetkového curdu
100 g philadelphie
Smíchejte vidličkou dohromady.

Ingredience na macarons:
90 g bílků (odleželých 1–4 dny v lednici)
50 g cukru krupice
200 g cukru moučka
110 g mandlové mouky

Ve food processoru pomelte mandlovou mouku dohromady s moučkovým cukrem a přesijte do předem připravené mísy. V další míse pomalu začněte šlehat sníh, nikam nepospíchejte a šlehejte maximálně na druhý rychlostní stupeň, aby se do sněhu dostalo co nejméně vzduchu. Postupně přidávejte krupicový cukr, sníh nesmí být přešlehaný a tuhý, měl by udělat lehkou špičku, která bude pomalu padat dolů. V této chvíli přestaňte šlehat a postupně do sněhové hmoty přisypávejte přesitou směs mandlové mouky s cukrem a velmi opatrně míchejte do úplného zapracování mouky do sněhu. Těsto vložte do cukrářského sáčku na zdobení s kulatou kovovou špičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvořte dál od sebe malé macarons. Po zaplnění plechu plechem alespoň 3x bouchněte, aby se z macarons dostal přebytečný vzduch. Nechte zaschnout při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Dejte do předem vyhřáté trouby na 140–150 °C a pečte 10–15 minut. Zkuste test: macarons by se měl krásně odlepit z pečícího papíru celý, pokud se sukýnka papíru drží jak přibitá a klobouček je ještě jako živý, pečte ještě chvilku, ale už seďte u trouby a hlídejte.





9 komentářů:

  1. Dobrý den, prosím Vás, jaké barvivo na macarons používáte? Vypadají božsky :-). Děkuji, B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív jsem používala barviva wilton, teď spíš preferuju do macarons Sugar Flair, mají lepší fialovou...Od wiltonu byla po upečení šedivá. Díky moc!

      Vymazat
  2. Dobry den. Prosim, kolik dáváte barviva? Muzu pouzit obyc od Dr. Oetkera? Jine jsem narychlo nesehnala. Popr. Kde shanite Sugarclair? Maji nekde v kamenne prodejne? Pouzivate gelove nebo prachove a primo do testa?
    Jinak moc chvalim vas blog, je to radost pohledet! Dekuji, Martina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám barviva hrozně málo, dr.Oetkeraneznám, tak neporadím. Já je dělala úplně poprvé z obyčejného práškového barviva a byly super! S wilton mám špatnou zkušenost s fialovou a černou barvou. Sugarflair barvivo kupuju v cukrářských potřebách. Někdo dává barvivo přímo do sněhu a až pak přidá mandlovou směs, já obráceně, ale spíš z toho důvodu, že z jedné dávky dělám dvě barvy. Jinak si myslím, že je to jedno. A děkuju moc, opravdu! Hezký večer, P.

      Vymazat