ZKARAMELIZOVANÝ LILEK

Prý měsíc  s #fitsblogermi :). Kouknu na Instagram a jsou to samé dorty a koláče! Schválně si rozklikněte každého z nás na Instagramu,  kteří do toho šli a budete v obraze! Ale snažíme se, abychom alespoň každý jeden z nás uvařili jedno fit jídlo!:)






Ingredience:
1 lilek
jarní cibulka
chilli birds-eye
koriandr
sůl
1 lžíce rostlinného oleje


Zálivka:
5 lžic sojové omáčky
1 lžíce srirachi
1 lžíce vinného octa
2 lžíce hnědého cukru nebo 1 1/2 lžíce medu
1 čerstvá chilli birds-eye
1 sušená chilli
Smíchejte dohromady.

Lilek nakrájejte na 1 cm široké plátky a překrájejte je na proužky. Osolte a nechte alespoň půl hodiny vypotit. Lilek osušte a vhoďte na rozpálenou pánev se lžící oleje a restujte z každé strany do hněda.Až se Vám bude zdát, že víc už víc opéct nejde, přilijte zálivku a chvilku povařte. Díky cukru (medu) omáčka zkaramelizuje a zhoustne.Podávejte s jarní cibulkou a koriandrem.
Inspirace by Uyen Luu

2 komentáře:

  1. Yes! Tohle jsem jedla poprvé (a naposledy) na Srí Lance a totálně mě to dostalo. Díky moc za recept!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás doma taky :))). Já díky a hezký den, Petra

      Vymazat