KANDOVANÉ FIALKY

Vloni jsem je dělala poprvé. A říkala jsem si, už nikdy více! Jenže! U mojí maminky na zahradě roste takových fialek a když jsem k ní přijela na kávu a viděla jsem ten voňavý fialový koberec, tak se mi zatmělo před očima a už jsem byla zas v rauši a..., no a pustila jsem se do nich, že :)!


Ingredience:
čím míň fialek, tím míň se budete vztekat
150 ml vody
2 lžíce cukru
jemný cukr krupice na posypání
pečící papír
pinzeta
štetec
nůžky

Vodu s cukrem svařte a dejte vychladit. 
Připravte si vše na linku, budete ulepené až za ušima, tak ať máte všechno po ruce. Plus i nějaké papírové utěrky namočené ve vodě na upatlané ruce.
Ustřihněte si pečící papír, část potřete cukrovým rozvarem, vezměte fialku za stopku a snažte se ji celou předním dílem přitlačit na rozvar a zadní část potřete štetečkem (osvědčil se mi tvrdý a krátký kosmetický).  
Pocukrujte (nejlépe mi to šlo se lžičkou) napřed vrchní část, položte fialku na připravený plech s pečícím papírem a docukrujte spodní čast. Ustřihněte stonek, fialku otočte a pinzetou upravte okvětní lístky. Jednu máte hotovou! HURÁ :). Nechte na plechu zaschnout asi dva dny a poté uchovejte ve vzduchotěsnu. Hodně sil Vám přeji!

4 komentáře:

  1. Wau to je niečo neskutočne krásne určite to musím vyskúsať mohlo by sa to krásne hodiť do dákeho fotenia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotogenický to tedy jsou, aaale nevím, jestli za ty nervy a cukr všude to stojí :D :D :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak jsem tohle dávat na blog neměla vůbec v úmyslu, a on jede jak splašilej :). Díky moc!!!

      Vymazat