GYOZA KNEDLÍČKY






  Není to vůbec tak složité, jak to vypadá. Zabere Vám to mnohem méně času než klasický český oběd. Překvapte své nejbližší. A co třeba takovou tchýni!!! Ta bude koukat, za to Vám ručím!



Ingredience:
2 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek vody
Do mísy prosejte mouku a postupně přilévejte vodu. Zpracujte krásné,
sametové těsto a dejte odpočinout alespoň na 15 minut.


Náplň:
300 g mletého vepřového masa
3/4 hrnku pokrájeného kimchi (korejský salát)
1 lžíce nasekaného zázvoru
1 velký stroužek česneku, nasekaný
1 velké vejce
sůl
V míse smíchejte veškeré ingredience dohromady.

Omáčka na knedlíčky:
5 lžic sojové omáčky
5 lžic rýžového octa
1 stroužek rozmačkaného česneku
1 lžička sezamového oleje
1 lžička sezamových semínek

Těsto vyválejte a vykrájejte kolečka, na které dejte lžičku náplně a 
uzavřete - viz video

Hotové gyozy smažte sukýnkou nahoru asi 1 minutu na rozpáleném 
olejipoté zalijte vařící vodou a ještě 5 minut vařte. 

Syrové gyozy můžete uchovat v mrazáku max. 1 měsíc.



7 komentářů:

  1. Jé ty jsou roztomilý :-)))) nádhera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak roztomilý, ale jak jsou dobrý :)! Děkuju moc, hezký víkend,P.

      Vymazat
  2. Dobry den, kimchi kupujete nebo ho delate sama doma? Muzu se popripade zeptat na recept? Dekuji:)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry den, kimchi kupujete nebo delate sama doma? Muzu popripade poprosit o recept? Dekuji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kimchi kupuju buď u Tomia v Teronské a nebo v Sapě v korejské prodejně, párkrát jsem ho dělala i doma, ale ještě nemám tak vymazlený recept, abych ho poslala do světa :), hezký večer, P.

      Vymazat
  4. Dobrý den, miluji všechny tyto knedlíčky. Opravdu se dají nachysta a naplnit a zmrazit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, zmražte je ale postupně, aby se Vám k sobě nepřilepily ;), hezký den, P.

      Vymazat