ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES


Pokud nestíháte na zítra k Valentýnu upéct Red Velvet či Macarons, tak brownies to jistí! Nejenže je “vcukuletu”  hotové, ale ….. kdo nemá rád brownies?





Ingredience:
350 g hořké čokolády od 70% kakaa
250 g másla
4 vejce
250 g hnědého cukru
2 lžíce hladké mouky
Rozpusťte nalámanou čokoládu spolu s máslem ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do husté pěny. Čokoládovou směs opatrně, ale důkladně promíchejte s vaječnou směsí. Postupně zapracujte prosátou mouku a vymíchejte v hladkou směs. Vlijte do formy (25x20x6) a pečte při 140°C přibližně 30-40 minut. Povrch musí být na dotek pevný a suchý. Brownies dejte ve formě vychladit a teprve poté nakrájejte (můžete použít i vykrajovátko ve tvaru srdce, pro dnešek Vám to vyjímečně dovolím). A samozřejmě podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

16 komentářů:

  1. Těsto mi v troubě vůbec ale vůbec neztvrdlo, čím to může být?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těsto nemá ztvrdnout, jen povrch má být pevný...... u brownies nezkouším ani test špejlí, je to prostě téměř jen čokoláda s máslem, říkám tomu čokoláda na lžičku, má být uprostřed takový jakoby "třesoucí", není to suchá buchta, ale mazlavá...takže vyndat z trouby a nechat vychladnout a pak teprve krájet, hezký večer,P.

      Vymazat
    2. No mně právě neztvrdl ani ten vrch
      :-( bylo to stále tekuté. Po vyndání z ledničky to bylo samozřejmě tuhé, ale rychle se to topí, prostě jako obyč čokoláda.

      Vymazat
    3. Ono samozřejmě záleží i na troubě....jestliže bylo stále tekuté, tak ho tam nechte příště o něco málo déle a dokud povrch není pevný, uprostřed by se měl lehce "třást", asi jako cheesecake..., dojde ve formě, měl by být vláčný...hlavně se právě nesmí přepéct!

      Vymazat
  2. Dobrý den, skvělý recept. Pekla jsem asi 50 minut, abych docílila správného výsledku. Brownies je sice hodně sladké, ale doplnila jsem ho ovocem (kiwi, pomeranč), protože jsem neměla zmrzlinu, a výsledek opravdu stojí za to :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mam nejradši samotný :). A proto ho nesmím péct tak často :). Děkuju a hezký večer, P.

      Vymazat
  3. Zitra se na ne chystam! Kolik jste mela porci? Premyslim, ze bych recept vydelila dvema, nevim totiz, kde koupit tak velkou kvalitni cokoladu a kupovat 4 po 100 gramech se mi moc nechce :( dekuju za odpoved, vas blog miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dejte hned vědět! Krájím je tak přibližně 4x3 cm, aby nebyly moc velké, takže asi +-30. Tak jestli Vám to bude stačit, tak bych klidně udělala z poloviční dávky, jen abyste měla správnou velikost formy, mělo by být aspoň dva centimetry vysoké. Pečení zdar :). Hezký večer, P.

      Vymazat
    2. Tak podavam report, brownies se povedly!:) bala jsem se, ze je prepecu, ale nastesti jsou krasne vlacne :) Nakonec jsem udelala plnou varku a dneska mam posledni 4, ktere beru kamaradkam :) vsem moc chutnaly, jsou vazne vyborne :) dekuju za recepty na vasem blogu, vsechny, ktere jsem zkousela, byly vynikajici

      Vymazat
    3. Tak to mám velkou radost! Nechtěla jsem to psát, ale ona ta várka je tak akorát :). Já děkuji moc, že zkoušíte! Doufám, že budete zkoušet dál :). Nedávám na blog nic, co by neprošlo mojí rodinou, a to si pište, že jsou pěkně vybíraví ;)! Krásnou neděli, P.

      Vymazat
  4. Zkoušela jsem a jsou F A N T A S T I C K É !!! Díky moc, po malém kousku se mi úplně rozšířily zorničky. :-) Ještě otázka - na fotkách máte v brownies takové světlé kousky, to jsou ořechy? Díky, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím :D... Nee, dělám si samozřejmě p.... :) Myslím, že jsem tam šoupla mandle, ale ty mi dcera "konzerva" vybírala...,
      děkuju a krásný víkend,P.

      Vymazat
  5. Vymazáváte tu formu něčím? Nebo se to peče na sucho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíte vůbec vymazávat a nebo použijte pečící papír.

      Vymazat
  6. Naprosto famózní. Aby to nebylo málo čokoládové přidala jsem ještě do syrového těsta kuličky ferrero rocher tak, aby v každém nařezaném kousku byla jedna, krásně se to zapeklo. Jen kdyby to nebylo tak kalorické.....O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť je to JEN čokoláda :) a určitě není každý den ;)..super nápad a moc díky! P.

      Vymazat