KUŘECÍ VINDALOO

Dnes jsem za línou foodblogerku :). 

Také máte den, kdy se Vám vůbec, ale vůbec nechce nic dělat? Jenže rodina má hlad, že jo! V takových případech mám záchranu schovanou v mrazáku a nebo, jako v tomto případě si pomůžu již hotovou kupovanou pastou. Chybí mi teď tady ikonka smajlíka v úžasu. No, dobře, budiž mi k dobru, že jsem alespoň udělala domácí naan!



Ingredience:
2 kuřecí prsa
1 vindaloo pasta zn. Bamboo Garden (NE Patak's)
červená cibule
ghee (máslo)
100 ml vody
1 bobkový list


Kuřecí maso nakrájejte na kousky a dejte marinovat s pastou alespoň na 4 hodiny. Na pánvi si rozpusťte ghee a orestujte cibulku s bobkovým listem, přidejte naložené maso, 5 minut restujte, než se zatáhne, poté podlijte vodou a nechte 20 minut na mírném plameni dusit. Hotový pokrm můžete posypat kešu ořechy a koriandrem.

chleba Naan:
2 hrnky hladké mouky
1 lžička sušených kvasnic
1 lžička cukru
sůl
1/4 hrnku vlažné vody
1 lžíce ghee
2 lžíce plnotučného jogurtu

2 lžíce rozpuštěného ghee na potření placek

Sušené droždí rozpusťte ve dvou lžících vlažné vody spolu s cukrem. Nechte rozpustit. Mouku promíchejte se solí, přidejte rozpuštěné ghee s vodou a jogurtem (nesmí být studený), já ho přimíchala do vlažné vody. Vypracujte v těsto a alespoň deset minut ho buď v robotu a nebo ručně řádně vyhněťte. Dejte na teplé místo vykynout.
Předehřejte si troubu i s plechem vevnitř na 250°C.
Rozdělte si těsto na půl a rozkrájejte každou část na tři díly. Vyválejte trojúhelníkový tvar, propíchejte vidličkou a házejte na rozpálený plech přímo do trouby. Nechte péct přibližně 5-7 minut, placky nemusíte otáčet. Upečené je potřete rozpuštěným ghee (máslem) a přikryjte utěrkou, aby změkly. Jsou o něco jiné, než jak je znáte, neboť ten pravý naan získáte jen z tandoori pece.



6 komentářů:

  1. Prosím a kde kupuješ tu vindaloo pastu Bamboo Garden?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuju ji v Německu v realu, tak až tam budeš mít cestu, tak určitě kup...... Nemusí to být zrovna tato značka pasty, jen jsem tím chtěla říct, že od Patak's není moc dobrá..... časem vložím recept na samotnou pastu..... zatím můžeš vyzkoušet tuto pastu http://www.asiafood.cz/kari-pasty/1396-vindaloo-curry-pasta.html a nebo http://www.mikofair.cz/BIO_pasta_vindaloo........

      Vymazat