FISH AND CHIPS

Londýn? Londýn! Špatné počasí, ryba s hranolkama a Mary Poppins. Prostě Londýn.

2 x halibut filet
sůl, pepř
řepkový olej

Ingredience na těstíčko:
250 g hladké mouky 
300 ml studeného piva (prazdroj)
2 lžičky prášku do pečiva
sůl, pepř
Do mouky smíchané s práškem do pečiva, solí a pepřem postupně přidávejte pivo, než se utvoří hladké, spíš hutnější těstíčko.

Rybu nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej, kousky ryby smažte dvě minuty z každé strany a nechte okapat na papírové utěrce.

Domácí odlehčená tatarská omáčka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1 malá kyselá okurka
1 malá šalotka
1/2 lžičky worcestrové omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1/2 chilli papričky
sůl, pepř
Okurku, cibulku a chilli papričku nakrájejte opravdu najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.

1 kg větších brambor
1 balení mraženého hrášku


Hranolky:
A) můžete je nakrájet na hranolky, osušit a šoupnout do friťáku (já   ho nemám) 

B) zdravější variantu - upéct v troubě

Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na hranolky a v míse smíchejte s olivovým olejem a vyrovnejte na plechu vyloženým pečícím papírem do jedné vrstvy. Dejte do předem vyhřáté trouby na 220°C a pečte do zhnědnutí. Po upečení osolte.

Hrášek uvařte do měkka, slijte vodu,promačkejte, přidejte kousek másla a osolte.


4 komentáře:

  1. Musím přiznat, že to celé vypadá líp než kdekoliv v Londýně, co jsem fish and chips ochutnal (O Ryba a chips tady v Praze ani nemluvě..).
    Děkuju za recept, snad se mi to podaří taky tak pěkně chutně uvařit =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. To je tím českým pivem asi :))) Díky moc za takovou pochvalu! Hezký den, P.

    OdpovědětVymazat