Nepatří k mým TOP favoritům thajské kuchyně, protože téměř vůbec nepálí :). Ale jednou za čas na ně dostanu hroznou chuť a musím si zajet koupit všechny správné suroviny, protože včera bylo pozdě! Znáte to, že jo?
Tamarindová pasta
Ingredience:
1 balení tamarindu 450 g
1 hrnek vody
Vyloupejte tamarind a i s peckami vařte v hrnci s vodou na mírném plameni do zhoustnutí. Směs propasírujte přes cedník, naplňte skleničky( "u" já měla na jednu větší), otočte víčkem dolu a po vychladnutí uchovejte v lednici.
Ingredience na tamarindovou omáčku:
1/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku rybí omáčky
2 lžíce tamarindové pasty
1/4 hrnku Sriracha omáčky zde
Povařte na mírném plameni do zhoustnutí. Uchovejte v lednici.
Ingredience na pad thai:
rostliný olej
1 vejce
1 hrnek krevet
4 jarní cibulky (pouze zelená část)
1 balení tofu
2 díly širších rýžových nudlí
1 hrnek vody
2 lžíce tamarindové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce restovaných nesolených buráků
limetka
bílý pepř
rozdrcené sušené chilli papričky
Nudle zalijte vodou. Rozpalte ve woku 1 lžíci oleje a orestujte vejce, vyndejte. Přidejte další lžíci oleje, orestujte krevety, opět dejte stranou. Vhoďte do woku tofu a opražte, přidejte cibulku, scezené nudle, 2 lžíce vody, 2 lžíce tamaridové pasty a pořád míchejte než nudle změknou. Přidejte krevety, vajíčko a promíchejte. Podle chuti doslaďte či zakápněte rybí omáčkou. Podávejte s drcenými buráky, limetkou, bílým pepřem a chilli.
To vypadá dokonael :) !
OdpovědětVymazatNemáte v plánu si založit restauraci :D ?
To teda opravdu v plánu nemám! :D Takhle mi to bohatě stačí :)., Díky Míšo
Vymazat