PRAŽMA V SOLNÉ KRUSTĚ S CITRONEM

Díky solné krustě zůstane maso ryby krásně šťavnaté a budete mít co dělat, abyste nechali ostatním!

Ingredience:
2 pražmy
1 kg mořské hrubozrnné soli
4 citrony
hrst tymiánu, rozmarýnu, hladkolisté petržele
4 bílky







Udělejte si citronovou sůl.Nastrouhejte omyté citrony a smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105°C přibližně 60 minut.
Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.

Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečícím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu ani ocas nemusíte) a pečte na 220°C přibližně 20-25 minut než krusta nezezlátne.

2 komentáře:

  1. Pražma je má nejoblíbenější ryba ,hned po lososovi :D !
    Taťka ji vždycky ogriluje a pak ji jíme se salzou s olivového oleje, česneku a čerstvých bylinek, vůbec by mě nenapadlo udělat krustu ze soli ,zní to zajímavě :D !

    OdpovědětVymazat
  2. Já zas miluju halibuta, pražma ale je taky super. Tak grilování je grilování, že jo, to se moc nádobí nezamaže :). Ta krusta je opravdu úžasná a kort s tou citronovou solí, ryba je po ní krásně voňavá. Hezký dem Míšo, P.

    OdpovědětVymazat